19:01 25.11.2021

У рамках розслідування замаху на Шефіра проведено близько сотні обшуків в осіб, які користуються мисливською зброєю

2 хв читати
У рамках розслідування замаху на Шефіра проведено близько сотні обшуків в осіб, які користуються мисливською зброєю

У рамках розслідування справи про замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра відбуваються обшуки в осіб, які стріляли з мисливської зброї патронами, аналогічними використаним під час злочину, повідомили в Офісі генпрокурора.

"У рамках розслідування кримінального провадження за фактом замаху на вбивство першого помічника президента та його водія проведено близько 100 обшуків у всіх встановлених осіб, які здійснювали відстріл із мисливської зброї патронами, аналогічними використаним під час вчинення цього злочину", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора у четвер.

За інформацією Офісу генпрокурора, обшуки відбулися також у магазинах із продажу зброї та боєприпасів й в осіб, які займаються їх збутом. "Наразі в кримінальному провадженні про підозру не повідомлено жодній особі", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, 22 вересня в Обухівському районі Київської області близько 10:20 було здійснено обстріл автомобіля, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Було поранено його водія.

Правоохоронці розглядали такі основні версії замаху: державна діяльність потерпілого, тиск на найвище керівництво країни, дестабілізація політичної ситуації в Україні, зокрема розглядається версія за участю спецслужб іноземних країн.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що слідство розглядає понад десять версій замаху на Шефіра, дві з яких є основними.

"Щодо версій, вони були озвучені відразу ж. Коли я давала перші коментарі, сказала дуже обережно, що є дві основні версії, але ми не відкидаємо й обробляємо інші. У нас більше десятка версій, за якими ми працюємо", - сказала вона на брифінгу в Трускавці.

Крім того, Венедіктова знову спростувала інформацію про те, що цей замах міг бути постановкою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сили стримують просування противника вглиб Красногорівки, територіальних успіхів за останні дні ворог не мав - ОСУВ "Хортиця"

Рада підняла штрафи за порушення правил мобілізації

РАДА ЗВІЛЬНИЛА ВІЦЕПРЕМ'ЄРА - ГЛАВУ МІНВІДНОВЛЕННЯ КУБРАКОВА

Росіяни за добу 14 разів обстріляли Донеччину

Окупанти обстріляли Середина-Буду та 39 прикордонних сіл у Чернігівській та Сумській областях, є руйнування

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА