13:02 15.12.2021

Єдиного акредитованого в РФ українського журналіста Цимбалюка звинувачують в екстремізмі

1 хв читати
Єдиного акредитованого в РФ українського журналіста Цимбалюка звинувачують в екстремізмі

РФ чинить тиск на українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН у Москві Романа Цимбалюка й фактично позбавляє його права на свободу висловлювання думки та провадження професійної діяльності, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Роман Цимбалюк - єдиний український журналіст, акредитований у Росії. Його звинувачують в екстремізмі та хочуть порушити кілька адміністративних справ за 20.3.1 КоАП РФ (розпалювання ненависті або ворожнечі)", - написала вона у своєму Telegram-каналі.

Також, як наголосила омбудсмен, на журналіста чиниться атака через пропагандистські ЗМІ, що звинувачують його у шпигунській діяльності.

"Такі дії стосовно журналістів є неприпустимими. Звертаю увагу міжнародної спільноти на систематичне порушення країною-агресором прав українських громадян за політично вмотивованими обвинуваченнями", - зазначила Денісова.

У свою чергу адвокат Микола Полозов повідомив, що представлятиме інтереси Цимбалюка.

"За домовленістю з Романом я представлятиму його інтереси з усіх питань, що так цікавлять владу Росії. Заразом і дізнаємося, почому нині свобода слова в РФ", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА