16:04 19.08.2022

Ядерний регулятор України заборонив запуск енергоблоків ЗАЕС №№1-2

1 хв читати
Ядерний регулятор України заборонив запуск енергоблоків ЗАЕС №№1-2

Експлуатація енергоблоку №1 Запорізької АЕС відповідно до рішення Державної інспекції з ядерного регулювання України може надалі здійснюватися лише у станах "перезавантаження палива" – "холодна зупинка", а енергоблока №2 - лише у стані "холодна зупинка".

Як повідомляється на сайті Держатомрегулювання у п'ятницю, відповідні зміни в ліцензії на експлуатацію енергоблоків №1 та №2 Запорізької АЕС ядерний регулятор вніс згідно з наказом №501 від 18 серпня 2022 року.

"Підставою для внесення змін стала заява ДП "НАЕК "Енергоатом" та подані разом із нею документи, а також постанова колегії Держатомрегулювання від 4 серпня 2022 року "Про поточний стан безпеки енергоблоків Запорізької АЕС в умовах окупації військовими російської федерації", - повідомили в інспекції .

Як пояснили в Держатомрегулюванні, згідно з наданими документами "Енергоатому" та експертними висновками ядерного регулятора, стан експлуатації енергоблоків №1 та №2 Запорізької АЕС, визначені цим наказом, є оптимальними в умовах окупації ЗАЕС російськими військами.

Зміни до ліцензії були внесені відповідно до закону "Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії" та з урахуванням рекомендацій ліцензійної комісії Держатомрегулювання, наданих на засіданні від 16 серпня 2022 року, уточнили в інспекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА