16:48 30.11.2022

СБУ провела обшуки у Мураєва та його поплічників

2 хв читати
СБУ провела обшуки у Мураєва та його поплічників

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки у керівника забороненої проросійської партії "Наші" Євгена Мураєва та його поплічників: вилучено готівку, зброю та комп'ютерну техніку.

"Співробітники СБУ провели серію обшуків у керівника забороненої проросійської партії "Наші" Євгена Мураєва. У результаті слідчо-оперативних дій вилучено готівку, зокрема у російських рублях, зброю, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали", - повідомляється у телеграм-каналі української спецслужби у середу.

За інформацією СБУ, слідчі дії відбувалися у місцях проживання та в офісах Мураєва та його рідних, а також у його найближчих соратників у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

У СБУ нагадують, що Мураєв переховується від правосуддя за кордоном.

"Попри це співробітники СБУ ініціювали проведення незалежних експертиз висловлювань політика. Їхні висновки свідчать про наявність у його діях ознак злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). А саме - в контексті нанесення шкоди інформаційній безпеці України", - зазначено в повідомленні.

Також, як зазначається у повідомленні, за матеріалами слідчих СБУ, в ефірах телеканалу "НАШ", що підконтрольний Мураєву, неодноразово поширювалися наративи російської інформаційної пропаганди. Через це, а також через розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі на телеканал були накладені штрафні санкції.

"Усі вилучені матеріали передані на експертизи. За їхніми результатами здійснюватимуться подальші процесуальні дії", - інформують у СБУ.

Заходи проводили слідчі Управління СБУ у Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

12 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Вовчанську Харківської області залишається приблизно 300-400 жителів - поліція

Окупанти за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області, внаслідок ракетного удару загинула жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА