10:56 03.02.2023

Повідомлено про підозру головбуху "Укртатнафти" у справі про присвоєння 40 млрд грн – СБУ

2 хв читати
Повідомлено про підозру головбуху "Укртатнафти" у справі про присвоєння 40 млрд грн – СБУ

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній із фігуранток кримінального провадження про присвоєння 40 млрд грн колишнім менеджментом ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта", повідомляє СБУ.

"Мова йде про головного бухгалтера "Укртатнафти" – вона переховувалась в Ужгородському районі на Закарпатті, але співробітники спецслужби встановили її місцезнаходження", - йдеться у повідомленні спецслужби у телеграм-каналі у п'ятницю.

За інформацією СБУ, серед іншого встановлено, що ПАТ "Укртатнафта" виробляло та реалізувало пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження було закладено в ціну для споживачів, унаслідок чого заборгованість зі сплати акцизу за цим епізодом становить 605 млн грн.

У повідомленні зазначається, що загалом правоохоронці продовжують активні слідчі дії в межах провадження про присвоєння 40 млрд грн колишнім менеджментом компаній.

Зокрема, як інформують у СБУ, у Дніпрі було встановлено приміщення, де зберігалася прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також знайдено документи пов'язаних підприємств, печатки тощо.

"Таким чином, правоохоронці відшуковують виведені активи "Укрнафти" і "Укртатнафти" та встановлюють всі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній", - ідеться у повідомленні.

СБУ та БЕБ викрили масштабні схеми присвоєння 40 млрд грн колишнім менеджментом "Укрнафти" та "Укртатнафти". Встановлено, що протиправні механізми були пов'язані з ухиленням від сплати податків та легалізацією коштів, одержаних злочинним шляхом.

У межах кримінальних проваджень документують десять епізодів злочинної діяльності. Зокрема, йдеться про виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного та нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їх активів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА