21:15 23.06.2023

Рада ЄС отримала мандат на переговори з Європарламентом щодо законопроєкту про нарощення виробництва боєприпасів

2 хв читати

Рада ЄС оголосила в п'ятницю, що на рівні постійних представників держав-членів узгоджено переговорний мандат щодо законопроєкту про підтримку виробництва боєприпасів з метою нарощення потужностей з випуску артилерійських снарядів і ракет.

"Оборонна промисловість ЄС стикається з безпрецедентними проблемами, щоб упоратися з новою реальністю та наявними слабкими місцями. Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоб допомогти європейській оборонно-промисловій базі виробляти більше для нашої власної безпеки, а також для спроможності України захистити себе від агресії РФ. Це залишається нашим пріоритетом і питанням високої терміновості", - заявив міністр оборони Швеції, яка головує в Раді ЄС, Пол Йонсон.

Шляхом реалізації адресних заходів, зокрема фінансування, пропонований проєкт регламенту направлений на "вирішення поточної нестачі боєприпасів і ракет, а також їхніх компонентів" як третій елемент "тристороннього підходу" ЄС до зміцнення європейського арсеналу, зазначено в комюніке, оприлюдненому в Брюсселі.

Рада ЄС погодила 20 березня 2023 року "тристоронній підхід", спрямований на надання Україні 1 млн артилерійських боєприпасів спільними зусиллями країн союзу протягом 12 місяців.

Держави-члени домовилися про термінове постачання Україні боєприпасів із наявних запасів.

Було висунуто пропозицію про спільні закупівлі боєприпасів і, за потреби, ракет у європейської оборонної промисловості та Норвегії.

Тепер, коли постпреди держав - членів ЄС домовилися про мандат щодо законопроєкту про посилення оборонно-промислового потенціалу, Рада ЄС готова розпочати перемовини з Європейським парламентом, щоб узгодити остаточний варіант регламенту.

Європейська комісія виділить EUR500 млн для підтримки цього проєкту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

Ініціатори звільнення Кубракова пояснили це рішення у ВР відновленням Мінрегіонрозвитку

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА