13:49 26.07.2023

Російські агресори пошкодили магістральну ЛЕП на сході України - "Укренерго"

1 хв читати
Російські агресори пошкодили магістральну ЛЕП на сході України - "Укренерго"

Обстрілами росіян увечері вівторка пошкоджено одну з магістральних ліній електропередачі, що забезпечує передання електроенергії від електростанції на сході країни, тривають відновлювальні роботи, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі в середу, загалом в енергосистемі пік споживання був на 4% більшим, ніж у понеділок і зафіксований о 18:50.

"Для енергосистеми це потужність кількох теплових енергоблоків, які мають вмикатися додатково і кількість яких через ремонти суттєво обмежена", - зазначила НЕК, вкотре закликавши раціонально використовувати е/е, особливо з 16:00 до 23:00.

При цьому в компанії, зокрема, звернули увагу, що спека в деяких регіонах спадає, і це привід для того, щоб зменшити користування кондиціонерами.

"Це надасть змогу знизити навантаження на енергосистему, яка відновлюється після завданих росіянами масованих ракетних і дронових ударів. Що економніше ви використовуєте електроенергію, особливо у вечірні години, то менше додаткових енергоблоків доводиться вмикати і то більше часу в них залишається на відновлення", - пояснив системний оператор.

Він також зазначив, що до теперішнього часу через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 411 населених пунктів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА