10:56 24.08.2023

Порошенко в День Незалежності: Ми захистили саме існування держави, тепер маємо зробити Україну повноправним членом ЄС і НАТО

2 хв читати
Порошенко в День Незалежності: Ми захистили саме існування держави, тепер маємо зробити Україну повноправним членом ЄС і НАТО

Фундамент Української державності дав можливість утримати країну після повномасштабного вторгнення, але не можна зупинятися - Україна має стати вагомим і повноправним членом європейської та євроатлантичної спільноти, заявив п'ятий президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до Дня Незалежності.

"Україна. Державність. Герої. Мужність. Перемога. Безпека. Майбутнє. Ті слова, за якими мільйони сенсів, подій, відчуттів, і, на жаль, - безліч життів", - зазначив він.

"32 роки Незалежності. Десятий рік далеко не першої війни московії проти України. І рівно півтора роки - від початку повномасштабного вторгнення. То ж ми до болю знаємо, як дорого коштують наші свобода і незалежність. Ми не раз втрачали свою державу, але остаточно виборемо її зараз - це місія нашого покоління", - наголосив Порошенко.

Він наголосив, що держава має задавати першочергові вектори розвитку.

"Це вкладення в енергонезалежність і енергоефективність, вкладення в якісну інфраструктуру. І це не про дороги. Це про інфраструктуру здоровʼя, спорту, дозвілля та загалом - про якість людського життя", - зазначив Порошенко.

Перед політиками ж стоїть завдання забезпечити це, і дати громадянам віру і впевненість.

"А для впевненості нам потрібен план. Чіткий план економічного відновлення і зростання. Чіткий план безпеки. Саме тому настільки важливе виконання умов і початок цього року переговорів про вступ до ЄС. Це - впевненість в майбутньому і це надія. Подібний план ми виконали, коли вибороли безвіз. Так само ми маємо виконати складну домашню роботу, яка забезпечить запрошення на вступ до НАТО на саміті у Вашингтоні, у Сполучних Штатах наступного року. За два місяці після Вільнюсу на цьому напрямку, на жаль, не зроблено нічого", - наголосив Порошенко.

"НАТО - це життя для України. ЄС - це краще життя, справедливе і забезпечене. І тому важлива свобода і демократія, незважаючи на війну. Бо диктатура несумісна із сучасною європейською цивілізацією. І тому важлива справедливість, особливо під час війни. І тому важливі реформи. Навіть під час війни. Без цих трьох складових руху вперед не буде", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

СБУ затримала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по залізничних ешелонах ЗСУ

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА