16:42 03.10.2023

У четвер Київрада розгляне звернення до уряду про погашення 6,8 млрд грн заборгованості держави перед столицею - Кличко

1 хв читати
У четвер Київрада розгляне звернення до уряду про погашення 6,8 млрд грн заборгованості держави перед столицею - Кличко

У четвер, 5 жовтня, Київська міська рада розгляне звернення до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею, яка становить 6,8 млрд грн, заявив мер Києва Віталій Кличко під час позачергового засідання сесії Київради.

"Ситуація, насправді, дуже серйозна. Опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву. Нагадаю, заборгованість, яку держава обіцяє погасити вже другий рік поспіль, на сьогодні перед Києвом становить 6,8 млрд грн. А по всій країні – 36 млрд! Тобто місцева влада тарифи для населення не підвищувала, тим часом як зросла вартість усіх складових тарифу", - наводить слова Кличка пресслужба.

Водночас мер Києва зазначив, що уряд давав обіцянку компенсувати різницю, а президент Володимир Зеленський давав доручення, однак місто так і не отримало необхідних коштів.

"Теплопідприємства працюють із шаленими збитками, і не може місто самотужки перекривати такі колосальні кошти. Тому в четвер на сесії Київради маємо ухвалити таке звернення до уряду", - додав Кличко.

Мер столиці також звернувся до депутатів Верховної Ради, "зокрема до мажоритарників - щодо захисту прав місцевих громад". Кличко просить, щоб нардепи підтримали поправки до бюджетних законопроєктів, які має розглянути парламент, серед них вирішення питання компенсації різниці в тарифах і забезпечення кредитної спроможності громад.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_kivrada_zvernetsya_do_uryadu_schodo_pogashennya_zaborgovanosti_derzhavi_pered_stolitseyu_po_kompensatsi_riznitsi_v_tarifakh_na_teplo_i_vodopostachannya_yaka_na_sogodni_stanovit_68_milyarda_griven/?utm_source=eSputnik-promo&utm_medium=email&utm_campaign=V%D1%96tal%D1%96j_Klichko:_Ki%D1%97vrada_zvernet_sja_do_Urjadu_shodo_pogashennja_zaborgovanost%D1%96_derzhavi_pered_stoliceju_z_kompensac%D1%96%D1%97_r%D1%96znic%D1%96_v_tarifakh_na_teplo_%D1%96_vodopostachannja&utm_content=1801994765

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА