11:28 12.10.2023

Адвокат у Києві виманив у клієнта $10 тис. нібито для передання суддям Верховного Суду

2 хв читати
Адвокат у Києві виманив у клієнта $10 тис. нібито для передання суддям Верховного Суду

Правоохоронці викрили в Києві адвоката, який шляхом шахрайства заволодів $10 тис. свого клієнта, кошти призначалися нібито для передання суддям Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, інформують в Офісі генерального прокурора України.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру адвокату у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України)", - повідомляють у телеграм-каналі відомства в четвер.

За даними слідства, адвокат, розуміючи, що його клієнт не є фахівцем у галузі права і не знайомий із порядком судового процесу, зловживав довірою, залякав клієнта негативними наслідками розгляду справи і незаконно заволодів коштами в сумі $10 тис.

"Ця сума нібито призначалася для передачі суддям Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду для вирішення справи на користь потерпілого. Однак підозрюваний мав намір використати ці гроші на власний розсуд", - наголошується у повідомленні.

За інформацією прокуратури, встановлено, що раніше підприємець із Рівненської області оскаржив рішення Державної податкової служби щодо донарахованих податків і вже виграв суди першої та апеляційної інстанцій.

"Припустивши, що ДПС може не погодитись з прийнятими судами рішеннями та подати касаційну скаргу, бізнесмен звернувся до адвоката за правовою консультацією. Після того як потерпілий усвідомив неправомірність дій свого адвоката, він звернувся із заявою до правоохоронних органів", - пояснюється в повідомленні.

Під час проведення санкціонованих обшуків в офісі підозрюваного вилучили техніку, з якої він листувався з потерпілим, і $10 тис., заховані в принтері. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА