12:43 13.10.2023

НАЗК склало протокол щодо ексголови Верховного Суду Князєва за порушення обмежень щодо подарунків

2 хв читати
НАЗК склало протокол щодо ексголови Верховного Суду Князєва за порушення обмежень щодо подарунків

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало протокол про адміністративне правопорушення в питаннях одержання подарунків щодо ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, який орендував елітну квартиру в центрі Києва за ціною значно нижчою за ринкову - за 1 тис. грн., повідомляє агентство.

"Голова НАЗК Олександр Новіков склав протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків) стосовно Всеволода Князєва", - йдеться в повідомленні НАЗК на офіційному сайті в п'ятницю.

"Згідно з ч. 2 ст. 23 закону України "Про запобігання корупції" суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткових мінімуми (ПМ) для працездатних осіб (на момент вчинення правопорушення обмеження складало один ПМ, що становило 2 684 грн). Подарунком, у тому числі, є майно, що передається у платне користування за ціною, що є нижчою мінімальної ринкової", - нагадує НАЗК.

Як повідомляється, "порушуючи вказану заборону Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла. На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. грн. НАЗК відправило Всеволоду Князєву протокол поштою та проінформувало про його складання Вищу раду правосуддя".

Протягом 2020-2023 років НАЗК склало 21 протокол (щодо 18 суддів) за фактами виявленого конфлікту інтересів, зокрема пов'язаного з отриманням подарунків.

Як повідомлялося, 18 травня правоохоронці заарештували Князєва за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди $2,7 мл за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат. Суд уже кілька разів зменшував розмір застави Князєву, нині вона становить 45 млн грн. На початку жовтня правоохоронці завершили слідство у справі колишнього голови Верховного Суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА