13:37 19.10.2023

Рада підтримала перше читання законопроєкту, що не допускає діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із РПЦ

1 хв читати
Рада підтримала перше читання законопроєкту, що не допускає діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із РПЦ

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №8371, що пропонує не допускати діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ), повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос").

"Законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних із РПЦ, ухвалено в першому читанні", - написав Железняк у своєму телеграм-каналі.

За його словами, за законопроєкт у першому читанні на пленарному засіданні в четвер проголосували 267 народних депутатів.

За фракціями і групами голоси за законопроєкт розподілилися так: фракція "Слуга народу" - 175, "Європейська солідарність" - 26, "Батьківщина" - 17, "Голос" - 18, "Платформа за життя та мир" - 1, група "За майбутнє" - 8, "Довіра" - 12, "Відновлення України" - 0, позафракційні нардепи - 10.

Як повідомлялося, урядовий законопроєкт №8371 Про внесення змін до деяких законів щодо діяльності в Україні релігійних організацій було зареєстровано у Верховній Раді 19 січня 2023 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА