14:06 02.11.2023

ВАКС оголосив у розшук нардепа Дубневича за обвинуваченням у заволодінні 93 млн грн коштів "Укрзалізниці"

2 хв читати
ВАКС оголосив у розшук нардепа Дубневича за обвинуваченням у заволодінні 93 млн грн коштів "Укрзалізниці"

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) оголосив у міжнародний розшук народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого в незаконному заволодінні 93 млн грн.

"2 листопада 2023 року колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук народного депутата, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці", - повідомляється в телеграм-каналі САП у четвер.

За інформацією прокуратури, суд урахував неявку обвинуваченого у судові засідання, наявність підтвердженої інформації щодо перебування зазначеної особи за кордоном і задовольнив клопотання. "Питання щодо звернення в дохід держави застави у розмірі 56 млн грн та зміну обвинуваченому запобіжного заходу будуть вирішуватись у наступних судових засіданнях", - зазначається в повідомленні.

У САП нагадують, що 26 жовтня колегія суддів ВАКС після неявки до суду зазначеного нардепа постановила здійснити привід. Окрім того, ВАКС зобов'язав нардепа сплатити понад 5 368 грн штрафу за неявку в судове засідання та невиконання обов'язку підкоритися законним вимогам суду.

У повідомленні прокуратури наголошується, що зазначений депутат є підозрюваним і в іншому кримінальному провадженні. "10.10.2023 за дорученням керівника САП прокурор повідомив йому про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. Зважаючи на те, що місцезнаходження нардепа не було встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135 КПК України. Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17.10.2023 детективи НАБУ оголосили його в розшук", - нагадують у САП.

У повідомленні не зазначено імені народного депутата, ідеться про Ярослава Дубневича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА