13:52 13.12.2017

"Наш край" вимагає від Кабміну відновити програму "Доступні ліки"

2 хв читати
"Наш край" вимагає від Кабміну відновити програму "Доступні ліки"

Партія "Наш край" вимагає від уряду негайно відновити програму "Доступні ліки" і забезпечити українців обіцяними безкоштовними препаратами.

"Численні скарги, які надходять на "гарячу лінію" і до громадських приймалень партії "Наш край", свідчать про те, що програма "Доступні ліки" зупинилася. Люди повідомляють про відсутність ліків в аптеках, а також про численні відмови лікарів виписувати рецепти на безкоштовні ліки. В аптеках зазначають, що з 24 листопада припинилося фінансування програми. Вимагаємо від уряду негайно відновити дію програми "Доступні ліки" і забезпечити українців обіцяними безкоштовними медпрепаратами", - зазначається в зверненні до Кабміну співголови партії "Наш край" Олександра Мазурчака.

Він зазначив, що влада обіцяє розширити перелік безкоштовних ліків, тоді як в наявності немає і вже затверджених програмою.

"Замість того, щоб вчасно компенсувати аптекам безкоштовні ліки, уряд просить видавати ліки в борг. Аптеки не готові цього робити, оскільки бюджети міст і областей не прийняті: розпорядники не знають, якими засобами оперуватимуть. Коли області отримають гроші з державного бюджету на реалізацію програми - теж невідомо", - зазначив О.Мазурчак.

Він додав, що "Наш край" продовжує контролювати реалізацію програми. "Сьогодні ті, хто потребує допомоги, не можуть її отримати вчасно і в повному обсязі."Наш край" і надалі допомагатиме людям отримати необхідні медикаменти. Ми змусимо уряд не лише обіцяти, а й виконувати свої обіцянки", - резюмував співголова партії.

Партія "Наш край" спільно з небайдужими громадянами здійснює контроль по всій території України над реалізацією урядової програми "Доступні ліки", що стартувала 1 квітня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА