14:13 17.01.2018

Поліція затримала п'яну бригаду "швидкої допомоги" в Одесі, яка допустила смерть людини

2 хв читати
Поліція затримала п'яну бригаду "швидкої допомоги" в Одесі, яка допустила смерть людини

Працівники патрульної поліції Одеси затримали бригаду "швидкої допомоги", члени якої, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, допустили смерть людини, повідомив радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк.

Як повідомив Р.Форостяк на своїй сторінці в соцмережі Facebook, у вівторок, 16 січня, близько 21:30 до поліції надійшло повідомлення, що біля залізничного вокзалу розгулює напівроздягнений громадянин в неадекватному стані та з розладами мови.

Прибувши на місце, правоохоронці знайшли чоловіка, який розповів, що йому "жарко", і викликали "швидку".

"Через деякий час патрульні побачили, як до зупинки громадського транспорту біля вокзалу під'їхала карета швидкої допомоги. Старший наряду підійшов до них та з'ясував, що вони прибули за їхнім викликом, пояснив, куди під'їхати до особи, що потребує допомоги, а сам пішки повернувся назад. У цей час громадянину стало гірше, йому вже робили реанімацію, штучне дихання та масаж серця. Проте "швидка" не зрушила з місця. Після 20 хвилин марного очікування поліцейський вдруге підійшов до карети "швидкої" і знову пояснив, куди потрібно під'їхати. І лише після цього "швидка" під'їхала на місце події, де лікарі констатували смерть громадянина", - написав Р.Форостяк.

За його словами, поліцейські звернули увагу на неадекватну поведінку бригади "швидкої допомоги" і запах алкоголю.

"Бригада застосовувала нецензурну лайку, намагались палити цигарки в громадському місці та кареті "швидкої". Врешті-решт поліцейські зробили висновок, що медики просто п'яні. Крім того, вони не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялись виконувати законні вимоги поліцейських, штовхалися та ображали їх", - додав Р.Форостяк.

У результаті поліцейські викликали на місце події слідчо-оперативну групу та затримали всю бригаду "швидкої". А до доктора та фельдшера, які вчинили фізичний опір поліцейським, довелося застосувати спецзасоби - наручники.

Після примусового обстеження підтвердилося, що доктор та фельдшер перебували в стані алкогольного сп'яніння, водій машини був тверезий.

За цим фактом на доктора та фельдшера було складено адміністративні протоколи за ст. 173, 185 та ч. 1 ст. 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нині вирішується питання про можливий початок кримінального провадження за фактом ненадання необхідної допомоги особі в безпорадному стані.

"Упевнений, прокуратура Одеської області об'єктивно підійде до цього випадку і дасть правову оцінку діям цих медиків", - резюмував Р.Форостяк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА