16:20 06.02.2018

Мінсоцполітики та МОЗ упровадять реєстр електронних лікарняних листків

2 хв читати
Мінсоцполітики та МОЗ упровадять реєстр електронних лікарняних листків

 Міністерство соціальної політики та Міністерство охорони здоров'я України впровадять реєстр електронних листків непрацездатності.

Як повідомляє Фонд соціального страхування, впровадження такого електронного реєстру унеможливить махінації з листками непрацездатності.

"Передбачається, що замість наявної системи видачі лікарняних листків на бланках суворої звітності буде запроваджено електронний реєстр. Він надаватиме доступ лікарям, роботодавцям, застрахованим особам і представникам фонду доступ у межах повноважень до інформації про лікарняні листки", - повідомляє прес-служба фонду.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у фонді, наразі розроблено проект концепції реєстру, сам реєстр почне діяти в другому півріччі 2018 року.

Згідно з проектом концепції, лікар отримає можливість здійснити видачу електронного листка непрацездатності з будь-якого засобу інформатизації - комп’ютера, планшета, смартфона). Ідентифікація і доступ користувача до особистого кабінету в системі реєстру відбуватиметься за аналогом роботи системи "Приват 24".

Відкриття листка непрацездатності відбуватиметься в режимі реального часу, саме за фактом встановлення лікарем тимчасової непрацездатності застрахованої особи. В реєстрі відображатиметься час видачі листка непрацездатності, заклад охорони здоров’я та вид захворювання. Далі лікар ставить свій електронний підпис, і лікарняний листок одразу фіксується в реєстрі. Відтоді його може бачити і роботодавець, і відповідний спеціаліст Фонду соціального страхування України. Всі дані система автоматично перевірятиме на відповідність реєстру страхувальників.

"У разі невідповідності даних документ не буде зареєстровано в системі. Це унеможливить видачу листка непрацездатності неіснуючим працівникам неіснуючих підприємств, обіг фальсифікованих та підроблених листків, а також відкриття листка непрацездатності одночасно в декількох закладах охорони здоров’я", - уточнює директор виконавчої дирекції Фонду соцстрахування Євген Баженков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА