16:37 27.06.2018

Україна інтегрує міжнародний GMDN-класифікатор медвиробів у систему ProZorro

2 хв читати

 Україна інтегрує міжнародний GMDN-класифікатор медичних виробів (Global Medical Device Nomenclature) у систему електронних торгів ProZorro.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, це дасть змогу оптимізувати закупівлі медвиробів закладами охорони здоров'я та запобігти можливим маніпуляціям щодо назви та призначення медвиробів.

"GMDN-класифікатор медвиробів дасть змогу зробити закупівлі медвиробів більш зрозумілими та прозорими. Кожен керівник закладу зможе з’ясувати, чи справді виробник, який бере участь у торгах, пропонує лікарні необхідне обладнання, а не з подібними функціями. Маніпуляцій як від недобросовісних виробників, так і від недобросовісних закупівельників стане значно менше, що дасть можливість більш раціонально використовувати державні кошти", - цитує прес-служба заступника міністра охорони здоров'я Романа Ілика.

МОЗ уже отримало доступ до міжнародного класифікатора від агентства GMDN і розпочало перекладати базу даних українською мовою.

GMDN - це міжнародний класифікатор, який використовується для чіткої ідентифікації матеріалів, інструментів, імплантів та медичного обладнання. Він дає змогу лікарям і закупівельникам дізнатися точні характеристики, властивості та призначення кожного виробу.

Міжнародна номенклатура медичних виробів GMDN - масштабна база даних, яка містить інформацію про всю продукцію, що є медичними виробами.

Кожен медвиріб у системі GMDN має короткий пошуковий код із п’яти цифр, конкретну назву та детальний опис виробу – властивості, призначення і технічні характеристики. Нині у системі близько 7,5 тисячі виробників з усього світу та понад мільйон медичних виробів.

GMDN-класифікатор використовується в понад 70 країнах світу, зокрема в усіх країнах Європи та в США. Номенклатура GMDN рекомендована до використання Міжнародним форумом регуляторів медичних виробів (IMDRF)  і фактично є єдиною платформою ідентифікації медичних виробів та міжнародного галузевого обміну інформацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА