18:04 11.09.2018

МОЗ у 2019 році розпочне в Полтавській області пілотний проект із реформування вторинної і третинної меддопомоги - Ковтонюк

2 хв читати
МОЗ у 2019 році розпочне в Полтавській області пілотний проект із реформування вторинної і третинної меддопомоги - Ковтонюк

Міністерство охорони здоров'я України планує в 2019 році розпочати в Полтавській області пілотний проект із реформування вторинної та третинної медичної допомоги у рамках реформи фінансування системи охорони здоров'я, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"У 2019 році ми проводитимемо пілотний проект у Полтавській області, щоб подивитися, яка структура послуг, які лікарні які послуги надають, щоб до 2020 року прийняти виважене рішення на основі об'єктивних даних", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

П.Ковтонюк уточнив, що йдеться про формування пакета послуг стаціонару і тарифів, за якими лікарня буде забезпечена в наявних фінансових можливостях держави.

За його словами, реалізація пілотного проекту буде передбачена в держбюджеті 2019 рік. Порядок реалізації пілота буде затверджено постановою Кабміну після прийняття держбюджету.

Він також нагадав, що у 2020 році в лікарнях (вторинна і третинна меддопомога) буде впроваджено новий механізм фінансування за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

Як повідомлялося, перший територіальний підрозділ Національної служби здоров'я України (НСЗУ) відкриється в Полтавській області до кінця 2018 року.

НСЗУ виступає державним замовником медичних послуг у рамках реформи фінансування системи охорони здоров'я та переходу на принцип "гроші йдуть за пацієнтом".

У жовтні 2017 року парламент підтримав у другому читанні та в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів, який впроваджує принцип фінансування "гроші за пацієнтом".

Рішення про створення НСЗУ, яка покликана реалізувати політику у сфері державних фінансових гарантій медобслуговування населення і виконувати функції національного замовника медичних послуг і лікарських засобів за програмою медичних гарантій у рамках реалізації медичної реформи, уряд ухвалив 27 грудня 2017 року.

Повний текст інтерв'ю читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА