11:09 08.09.2020

МОЗ має намір у жовтні затвердити концепцію розвитку eHealth

2 хв читати
МОЗ має намір у жовтні затвердити концепцію розвитку eHealth

Міністерство охорони здоров'я має намір у жовтні затвердити Концепцію розвитку електронної системи охорони здоров'я (eHealth), заявив заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Учора запустили робочу групу з впровадження концепції електронної системи охорони здоров'я. Ми проаналізували всю виконану роботу в цьому напрямі, виділили найкращі пропозиції, внесли свої і презентували цей документ робочій групі. До її складу увійшли представники різних органів влади, міжнародних організацій, донорів, представники бізнес-співтовариства громадського сектора та інші. Наш план - у жовтні винести на підпис міністру затверджену концепцію, щоб у подальшому її було затверджено постановою Кабміну", - сказав він.

Заступник міністра також зазначив, що міністерство вжило необхідних заходів для стабілізації роботи eHealth. "Ми провели деякі дії, що дають змогу системі працювати стабільно і забезпечили її на осінь необхідними ресурсами. Перерозподілили 7,1 млн грн на послуги дата-центрів. У процесі узгодження 13,3 млн грн на адміністрування і забезпечення допресурсами дата-центрів: цього вистачить більше ніж до кінця року, щоб система була повністю забезпечена необхідними ресурсами. Також зможемо коригувати ці кошти і в разі навантаження зможемо збільшити кількість ресурсів, стабілізувати роботу центрального компонента", - додав Кучер.

Окрім цього, він повідомив, що міністерство відправило на узгодження проекти порядку ведення реєстру медичних висновків і формування медичних висновків про народження, а також розробило зміни до діючих наказів щодо реєстрації новонароджених для впровадження сервісу "єМалятко".

"Першим ми плануємо запустити "єМалятко". Наявність е-реєстру медичних висновків дасть змогу верифікувати інформацію і використовувати її різними користувачами без додаткового звернення до лікаря", - сказав заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА