19:55 01.07.2021

Фармринок України на кінець I півріччя повернувся до доковідної структури споживання через зниження захворюваності на COVID-19

1 хв читати
Фармринок України на кінець I півріччя повернувся до доковідної структури споживання через зниження захворюваності на COVID-19

Український фармацевтичний ринок на кінець першого півріччя фактично повернувся до доковідної структури споживання через зниження захворюваності на COVID-19, вважає радник з питань розвитку бізнесу Darnitsa Group Андрій Миронюк.

"COVID-19 залишається одним з основних чинників, що впливають на ситуацію на ринку. Через високу базу для порівняння та зміщення початку сезону захворюваності на ГРВІ в першому кварталі відзначалося скорочення обсягів продажу лікарських засобів в упаковках. У структурі споживання домінували пандемічні тренди: продовжували зростати обсяги продажу антитромботичних препаратів та антибіотиків", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за словами Миронюка, вже у квітні-травні через уповільнення темпів захворюваності вплив пандемічного чинника ослаб, і характер ринку почав відновлюватися. "Наприкінці півріччя він повернувся до звичної структури споживання, якою вона була в 2019 році", - сказав він.

Миронюк прогнозує, що, за попередніми даними, за підсумками шести місяців 2021 року очікується приріст обсягів продажу на 22%, а обсяг роздрібного ринку сягне 52,5 млрд грн.

За оцінкою експерта, драйверами другого півріччя будуть ймовірні наступні хвилі пандемії COVID-19 та відновлення доходів населення. При цьому на ринок може негативно вплинути обмеження доступу пацієнтів до "нековідної" медичної допомоги через можливе перепрофілювання медзакладів для лікування пацієнтів із COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА