19:02 05.04.2024

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

2 хв читати
Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Актуальні тенденції попиту на фармринку України відображають зміни потреб населення, спричинені війною, вважає гендиректор фармкомпанії "Тева Україна" Дмитро Спіцин.

"Аналізуючи поточний попит, ми виявляємо тенденції, які демонструють зміни в потребах населення через тривалу війну. Вплив війни на психологічне здоров'я українців, а також загострення стресу відображається у зростанні частки седативних засобів і антидепресантів", - сказав він.

Водночас Спіцин відзначив збільшення попиту на знеболювальні препарати та збільшення частки госпітальних препаратів, що пов'язано з наслідками воєнних дій.

Спіцин повідомив, що "Тева Україна" не стикалася зі значними змінами в логістиці, змогла адаптуватися до обставин, і це не вплинуло на ціну ліків.

Коментуючи розвиток напряму R&D, Спіцин зазначив, що у 2024 році глобальний офіс Teva зосередився на активній розробці та дослідженнях за чотирма ключовими напрямами: онкологія, психічне здоров'я (психіатрія), захворювання шлунково-кишкового тракту та респіраторні захворювання.

Він зазначив, що "Тева Україна" працює переважно в роздрібному сегменті, але бере участь у держзакупівлях, "коли ми впевнені в нашій спроможності витримати цінову конкуренцію".

При цьому, за його словами, частка тендерів у бізнесі "Тева Україна" залишається невеликою, але компанія продовжує розширювати свою присутність у програмі реімбурсації.

Як повідомлялося, аптечні продажі в Україні за січень-лютий 2024 року зросли в грошовому виразі на 21,6% порівняно з аналогічним періодом 2023 року - до 32,331 млрд грн, у натуральному - на 2,9%, до 201,828 млн упаковок. Аптечні продажі лікарських засобів за два місяці 2024 року становили 25,265 млрд грн, що на 20,65% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. При цьому продажі лікарських засобів у натуральному виразі зросли на 2,6% - до 142,869 млн упаковок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА