15:06 11.02.2013

Павло Балога, незважаючи на рішення ВАСУ, не має наміру здавати депутатський мандат

3 хв читати
Павло Балога, незважаючи на рішення ВАСУ, не має наміру здавати депутатський мандат

Народний депутат України Павло Балога, обраний до Верховної Ради у багатомандатному виборчому окрузі №71 на Закарпатті, не визнає рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) про позбавлення його депутатського статусу та необхідність проведення перевиборів.

Як повідомляє прес-служба партії "Єдиний центр" у понеділок, політик зазначив, що він повністю ігнорує цей судовий вердикт як завідомо неправосудний та ухвалений за політичним замовленням.

П.Балога підтвердив, що про рішення ВАСУ поінформовано послів провідних зарубіжних держав, акредитованих у Києві, та міжнародні організації.

Політик висловив сподівання, що в західних столицях і міжнародних інституціях дадуть належну оцінку рішенню ВАСУ, і воно стане одним із питань обговорення під час запланованого на кінець лютого саміту Україна-ЄС.

П.Балога зазначив, що не має наміру припиняти свою депутатську роботу та здавати мандат народного депутата.

"У мене на руках є документ, набагато вагоміший за нашвидку зліплену у суді папірчину. Це Конституція, яка має виконуватися всіма в цій країні, навіть продажними суддями. І Основний закон однозначно на моєму боці. Він дозволяє мені не виконувати рішення, яке саме по собі є злочинним. Буду всіма можливими способами обстоювати свої законні права через те, що їх мені надали тисячі закарпатців, волю яких не можуть перебити ніякі ділки у мантіях і з гонорарами за політичне замовлення", - зазначив народний депутат.

Він повідомив, що продовжує виконувати свої депутатські повноваження і візьме участь у пленарних засіданнях Верховної Ради.

Водночас брат П.Балоги народний депутат Віктор Балога висловив вдячність опозиції, яка захищає депутатів, позбавлених повноважень згідно з рішенням ВАСУ. "Активну лінію провадить опозиція, за що особисто вдячний. Думка більшості політиків, юристів, журналістів в тому, що судова постанова - це загрозливий прецедент, який розриває саму суть права, судочинства та парламентаризму. Щось не знайшов жодної оцінки, яка хоча б трохи виправдовувала "прецедент 8 лютого", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook у понеділок.

В.Балога також здивований відсутністю реакції з боку голови Верховної Ради Володимира Рибака. "Проте мене дивує мовчання спікера ВР пана Рибака. Думаю, він читав Конституцію і добре розуміє, що позбавляти депутата повноважень - це виняткова прерогатива органу, яким він нині керує. І рішення ВАСУ - це особистий ляпас і йому, зокрема".

На думку В.Балоги, продовження мовчання В.Рибака "ще раз доведе, що ВАСУ виконав замовлення влади, хоча мені особисто не хочеться, щоб Володимир Васильович був статистом у чужому спектаклі".

Як повідомлялося, ВАСУ визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах №11 (Вінниця) та №71 (Закарпатська обл.), де обрано відповідно О.Домбровського та П.Балогу, а також зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах. Це випливає з рішення ВАСУ від 8 лютого 2013 року, яке було ухвалено за позовом Ю.Кармазіна, Є.Угля та А.Дацького до ЦВК.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА