14:18 13.05.2013

Депутат Аваков ініціює відкриття дисциплінарного провадження стосовно Кірєєва за порушення присяги

2 хв читати

Депутат фракції "Батьківщина" Арсен Аваков подав до парламенту проект постанови зі зверненням до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо відкриття стосовно судді Печерського суду Києва Родіона Кірєєва дисциплінарної справи у зв'язку з порушенням ним присяги судді.

"Просимо відкрити стосовно судді Печерського районного суду Києва Кірєєва Родіона Володимировича дисциплінарну справу та здійснити дисциплінарне провадження", - зазначено в проекті постанови, розміщеному на сторінці А.Авакова у Facebook.

Крім того, депутат пропонує парламенту передати Вищій раді юстиції України матеріали дисциплінарної справи для вирішення питання щодо направлення президентові України подання про звільнення судді Печерського суду Києва Р.Кірєєва за порушення ним присяги.

Таку ініціативу депутат пояснив тим, що 5 серпня 2011 року суддя Р.Кірєєв під час розгляду "газової справи" проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко прийняв рішення про її арешт.

"При винесенні постанови суддя Кірєєв Р.В. проявив неналежне ставлення до своїх службових обов'язків, встановлених чинним законодавством України, порушив засади об'єктивності, неупередженості правосуддя, а також прийняв незаконне рішення, яке призвело до порушення параграфа 1 статті 5 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод", - зазначено в проекті постанови.

30 квітня ЄСПЛ визнав незаконність арешту Ю.Тимошенко, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань.

Ю.Тимошенко заарештували під час судового процесу в "газовій справі" 5 серпня 2011 року.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З 9 травня 2012 року відбуває курс лікування в Центральній клінічній лікарні №5 "Укрзалізниці" в Харкові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА