15:53 08.07.2013

Регіонал Олійник: У врадіївській трагедії опозиція шукає крайніх, а влада - винних

2 хв читати

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що у врадіївській трагедії опозиція намагається знайти крайніх, тоді як влада - винних, а також шляхи проведення реформ у правоохоронних органах.

"Повідомлення про те, що близько двадцяти молодих людей вийшли із Врадіївки пішим ходом до Києва, є не чим іншим, як інформацією про черговий політичний туризм і заробітчанство на людському горі. Й добрим знаком зрілості наших людей є той факт, що ніхто з місцевих жителів таку акцію не підтримав. Це свідчить про те, що вони почали довіряти владі та втомилися від горлопанства, мітинговщини та закликів опозиції", - цитує прес-служба Партії регіонів В.Олійника в понеділок.

За його словами, замість того, щоб по-людськи прийти до матері потерпілої та допомогти їй, опозиція вирішила заробити на цій сім'ї політичні дивіденди.

"За дорученням глави МВС у Врадіївці діє оперативна група на чолі з першим заступником міністра Віктором Дубовиком. І я особисто спостерігав, як люди йшли до нього на прийом, бо розуміють, що ті (опозиціонери), які приїхали й покричали, – уже своє отримали, поїхали і більше не повернуться. Тому люди в цій непростій ситуації повірили владі, адже вона поставила собі за мету не лише розібратися в одному конкретному випадку, але розглянути питання, пов’язані зі справами минулих років. Адже приблизно 30% скарг пов’язані з періодом 2005-2010 років. І тут варто зауважити, що начальника врадіївської міліції призначив у 2008 році Луценко. Тобто списати на нинішню владу системні недоробки попередньої неможливо", - додав парламентарій.

За його словами, розставивши крапки над "і" у врадіївській трагедії, необхідно розпочати системне реформування правоохоронної сфери.

"Але в цьому питанні у нас із опозицією відрізняються підходи. Якщо вони вважають, що реформи полягають лише у заміні кадрів, то ми вважаємо, що реформи – це і нові правила, це і належне матеріально-технічне забезпечення", - зазначив В.Олейнік

На переконання політика, до лав правоохоронців необхідно набрати сумлінних, порядних людей, встановити за ними громадський, журналістський і державний контроль.

"Лише тоді ми відчуємо зміни. Бо сама міліція реформу провести не може, її повинна проводити влада. І, до речі, перші кроки в цьому напрямі вже зроблено, зокрема, ухвалено новий Кримінально-процесуальний кодекс, крім того, наразі президент розробляє нову концепцію роботи органів кримінальної юстиції, адже реформування міліції без змін у роботі інших органів ефекту не дасть. Опозиція цього не розуміє, бо вона свого часу жодного рішення для вдосконалення роботи міліції не ухвалила. І сьогодні їм залишається лише одне – мітингувати, а нам слід займатися копіткою роботою, щоб люди відчули позитивний результат", - резюмував В.Олійник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА