15:58 13.12.2013

Глава МЗС Литви про ситуацію в Україні: Потрібен раціональний діалог

1 хв читати
Глава МЗС Литви про ситуацію в Україні: Потрібен раціональний діалог

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав усі сторони протистояння в Україні до мирного діалогу для врегулювання ситуації в країні.

"Я за той час, який перебуватиму в Києві, спробую посприяти тому, щоб розпочався раціональний діалог. І головне, щоб були конкретні зрушення (в урегулюванні ситуації - ІФ)", - сказав міністр в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю під час візиту до Києва.

Він наголосив, що ЄС готовий допомогти Україні в урегулюванні ситуації та налагодженні діалогу. "Але щодо посередництва, то тут має бути ініціатива тих сторін, які повинні домовитися", - додав він.

Він висловив своє побоювання стосовно ескалації конфлікту, яка може призвести до "плачевних результатів".

"Багатьох людей привозять із регіонів, і ми знаємо, що на Майдані велика кількість людей. Може з'явитися протистояння з непередбачуваними наслідками. Має бути діалог", - наголосив Л.Лінкявічюс.

Він також зазначив, що Україна втрачає довіру в очах міжнародного співтовариства, й наразі важливо її відновити. "Ми говоримо про відновлення довіри не лише перед людьми, перед ЄС, а й довіри ринків, інвесторів. Увесь цей період вирішальний, ми щиро хочемо допомогти українським друзям, чим це можливо", - підсумував глава МЗС Литви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА