19:52 14.12.2013

В.Янукович і В.Путін 17 грудня можуть змінити угоду про перебування ЧФ РФ у Криму, попереджає "Свобода"

2 хв читати

Народний депутат України Юрій Сиротюк (фракція "Свобода") не виключає внесення змін до договору про перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України для посилення військової присутності Росії в Севастополі вже під час українсько-російських переговорів на найвищому рівні 17 грудня.

"17 грудня плануються зміни до угоди з перебування ЧФ у Криму", - сказав Ю.Сиротюк на брифінгу в прес-центрі штабу національного опору в суботу в Києві.

За інформацією депутата, в угоді не буде пункту, згідно з яким заміна кораблів ЧФ, які перебувають на території України, проходить за принципом "тип на тип" і "клас на клас". Він вважає, що відсутність такого пункту в угоді "дасть змогу Росії значно посилити свою військову присутність у Севастополі і радикально змінити склад сил у Севастополі".

Ю.Сиротюк також побоюється, що Росія може ввести в Україну свої військові кораблі з ядерною зброєю.

Як відомо, у 1997 році російсько-українська угода про розподіл Чорноморського флоту СРСР зафіксувала лише перелік кораблів, суден, літаків і частин флоту, що перебувають на території України і підлягають поділу. Домовленість не передбачала механізму заміни озброєнь Чорноморського флоту. Обговорення нового проекту угоди триває вже кілька років. Раніше Україна наполягала, що будь-яка заміна кораблів Чорноморського флоту має відбуватися з дозволу Києва і здійснюватися за принципом "тип на тип" і "клас на клас".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА