16:24 10.04.2014

Комітет визволення політв'язнів узяв справу активіста "Білого молота" Гораніна під контроль й визнав його "політв'язнем нового режиму"

2 хв читати

Комітет визволення політв'язнів визнав співорганізатора "Білого молота" Владислава Гораніна, якого обвинувачують у причетності до розстрілу працівників ДАІ в Києві, в'язнем нової влади.

"У нас нові політв'язні, нові тортури... Ми взяли справу (Владислава Гораніна - ІФ) під свій контроль і визнали його політв'язнем нового режиму", - сказав лідер Комітету визволення політичних в'язнів Микола Коханівський на прес-конференції в четвер.

На його переконання, Майдан має залишатися щонайменше до президентських виборів, оскільки необхідно контролювати дії влади.

"Ми вважаємо, що революція не закінчилася... Вони чекають, щоб ми розійшлися, але ми не повинні розходитися, принаймні до 25 травня наша революція повинна тривати", - сказав М.Коханівський.

У свою чергу В.Горанін на прес-конференції висловив жаль, що після зміни влади в Україні система не змінилася. "Зараз триває той самий дерибан і та сама корупція", - сказав він.

Він розповів, що після його відмови обійняти посаду у складі громадської ради МВС стосовно нього було сфабриковано справу щодо розстрілу працівників ДАІ.

Також він розповів, що він під час затримання дістав тілесних ушкоджень від правоохоронців.

Координатор організації "Білий молот" Антон Бондаренко заявив, що "Білий молот" непричетний до нацизму, і розповів, що влада пропонувала представникам організації посади натомість на те, щоб "розпустити активістів і направити їх в армію".

А.Бондаренко наголосив, що В.Горанін, якого підозрюють у причетності до розстрілу співробітників ДАІ, "непричетний до цього і не міг бути причетний".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА