15:34 18.08.2014

Київ виступає за двостороннє припинення вогню в Донбасі, але це можливо лише поряд із кроками Москви із деескалації ситуації, наголошує Клімкін

2 хв читати
Київ виступає за двостороннє припинення вогню в Донбасі, але це можливо лише поряд із кроками Москви із деескалації ситуації, наголошує Клімкін

На переговорах у Берліні в неділю головною темою було припинення постачань зброї з Російської Федерації на схід України, але Москва не дала жодних гарантій, розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"У Берліні ми вчора говорили про те, що кожен має зробити все від нього залежне для того, щоб перекрити кордон, щоб зупинити обстріл нашої території, щоб через кордон із Росією до нас не потрапляли озброєні люди, зброя і важке озброєння", - сказав в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" П.Клімкін у понеділок.

За словами міністра, він чітко сказав, що українська сторона віддана ідеї двостороннього припинення вогню.

"Але для того, щоб це було саме припинення вогню, а не гра навколо цього в буквальному сенсі життєво важливого питання, нам потрібні три речі: щоб кордон був повністю безпечний; щоб ОБСЄ скрізь, зокрема й уздовж кордону, спостерігала за припиненням вогню; і щоб всі заручники були звільнені і ніхто навіть не намагався брати нових заручників", - сказав міністр, додавши, що це стосується, зокрема, української льотчиці Надії Савченко, "яку було вкрадено з української території в абсолютно нелюдський спосіб".

П.Клімкін наголосив, що Україна не висуває штучних вимог.

"Ми хочемо, щоб припинення вогню було дійсно двостороннім і дієвим. А це можливо лише якщо Росія зробить рішучі та дієві кроки назустріч деескалації", - зазначив він.

"Усе це ми обговорили. Я дуже сподівався почути чіткі зобов'язання російської сторони, і почув переважно слова. Але будемо працювати і зі словами", - запевнив глава зовнішньополітичного відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА