14:20 02.09.2014

Глава МЗС України вдячний генсеку Ради Європи за допомогу у питанні звільнення українців, затриманих у Росії

2 хв читати
Глава МЗС України вдячний генсеку Ради Європи за допомогу у питанні звільнення українців, затриманих у Росії

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд сприяє якнайшвидшому звільненню українців, затриманих у Росії, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Для мене дуже важливо, що пан Ягланд підтримує та активно працює над звільненням політв'язнів, яких зараз утримують у Росії", - повідомив П.Клімкін після переговорів з Т.Ягландом у вівторок у Києві.

Він уточнив, що йдеться про українську льотчицю Надію Савченко, режисера Олега Сенцова та інших осіб.

"Ми разом ніколи не зупинимося, доки не звільнимо політв'язнів, та допомога Ради Європи у цьому контексті є абсолютно критичною", - сказав П.Клімкін.

Він також поінформував, що на зустрічі обговорювалося питання підготовки нового плану співробітництва на 2015-2017 рр .. між Україною та Радою Європи.

"Над ним ми зараз працюємо, і він має привести нас до якісного поліпшення нашої взаємодії і реформ, що здійснюватимуться в Україні. Таким чином, Рада Європи і Україна разом працюють над своєрідною історією успіху", - наголосив П.Клімкін.

У свою чергу, генсек Ради Європи зазначив, що український народ і українська держава "зіткнулися з відкритою військовою агресією на території України".

"Цей конфлікт, ця ситуація є ситуацією нинішнього дня, цей конфлікт міг би відбутися в минулому, але не зараз", - наголосив Т.Ягланд.

За його словами, очевидним є факт порушення територіальної цілісності України і порушення принципу верховенства права.

"Очевидним є чітке порушення територіальної цілісності України, а також верховенства права на території країни-члена Ради Європи. У статуті організації чітко прописано, що країни зобов'язані мирним шляхом вирішувати всі конфлікти на території країн-членів організації", - наголосив Т.Ягланд.

Він також відзначив важливість досягнення деескалації ситуації мирним шляхом та вирішення гуманітарних проблем не лише в східних регіонах, але і щодо осіб, які вимушено виїхали з цих регіонів.

"Я далі поїду до Москви і там буду говорити про зобов'язання, які взяли на себе країни-члени Ради Європи, про статутні зобов'язання та про зобов'язання перед дотриманням прав людини", - повідомив генсек Ради Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА