12:14 05.09.2014

Партія "УДАР" отримала найбільше місць в окружкомах, найменше дісталося "Правому сектору"

3 хв читати
Партія "УДАР" отримала найбільше місць в окружкомах, найменше дісталося "Правому сектору"

Найбільше місць в окружних виборчих комісіях отримали партія "УДАР" і Партія регіонів.

Це випливає з інформації про підсумки жеребкування, проведеного Центральною виборчою комісією в четвер, яку оприлюднила прес-служба ЦВК.

Згідно із законом, до складу окружної виборчої комісії має входити не більше ніж 18 членів. Право на включення своїх представників мають парламентські партії і партії, що брали участь в останніх чергових виборах народних депутатів у 2012 році за партійними списками у багатомандатному загальнодержавному окрузі, - таких було 22.

При цьому кандидатури, подані парламентськими партіями, включають в обов'язковому порядку, від інших партій - за підсумками жеребкування.

Згідно з даними ЦВК, до складу 213 окружкомів від чотирьох парламентських партій включені: від Партії регіонів та ВО "Батьківщина" по 213 кандидатур, від ВО "Свобода" - 212, партії "УДАР" - 211.

Крім того, ці чотири партії мали право подати свої кандидатури і як такі, що брали участь у чергових парламентських виборах у 2012 році. Так, партія "УДАР" подала 195 кандидатур, за підсумками жеребкування отримала додатково 152 місця, і загалом від неї включено до складу окружкомів 368 осіб (по дві в 184 окружкомах із 213).

Партія регіонів подала 190 кандидатур, із них за підсумками жеребкування включені 142, загальна чисельність членів окружкомів від регіоналів становить 355 (по два у 177 окружкомах).

ВО "Батьківщина" подало 199 кандидатур, за результатами жеребкування включено 131, загальна чисельність представників цієї партії в окружкомах становитиме 344 людини (по дві в 177 комісіях).

ВО "Свобода" подало 172 кандидатури, за підсумками жеребкування отримало 140 місць, загалом від неї включено 352 представники (по два в 176 комісіях).

Також за підсумками жеребкування від непарламентських партій до складу окружкомів включено: 152 людини - від партії "Україна майбутнього", 146 - від ВО "Громада", по 145 - від партії "Наша Україна" та Ліберальної партії, 144 - від партії "Нова політика", по 141 - від партії Наталії Королевської "Україна – Вперед!", партії Зелених України та політичної партії "Зелені", по 137 - від Радикальної партії Олега Ляшка та партії "Собор", 135 - від партій "Народно-трудовий союз України" і "Зелена планета", 134 - від Соціалістичної партії України, 109 - від Партії пенсіонерів України, 90 - від об'єднання "Рідна Вітчизна".

Комуністична партія України також отримала представництво в 133 окружкомах, партія "Правий сектор", яка в парламентських виборах у 2012 році брала участь як УНА-УНСО, матиме своїх представників у 59 окружкомах.

Персональний склад і керівництво 213 окружних комісій ЦВК затвердить на засіданні у п'ятницю.

Позачергові парламентські вибори заплановані на 26 жовтня, останній термін формування окружних комісій завершується в п'ятницю, 5 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА