15:09 15.09.2014

Парламентські вибори будуть цікавими, але погано організованими - експерти

2 хв читати
Парламентські вибори будуть цікавими, але погано організованими - експерти

Майбутні парламентські вибори будуть цікавими і конкурентними, хоча й погано організованими через короткострокову виборчу кампанію, вважають політологи.

"Думаю, є стриманий шанс провести чесні, хоча дуже погано організовані швидкі вибори, які багато в чому будуть схожі на останні президентські вибори", - зазначив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко на прес-конференції в понеділок.

Загалом він констатував, що в партійних списках кандидатів "немає людей з якимсь негативним шлейфом", хоча в мажоритарних округах "усе складніше - там багато людей, до яких є багато запитань".

"Сьогодні ми не бачимо у влади такого політичного замовлення на спотворення результатів виборів, яке було в 2012 році", - також констатував експерт.

Голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що під час формування партійних списків було використано технології залучення "героїв війни", а також видних громадських активістів і журналістів. При цьому більшість партій, які згідно з соціологічними дослідженнями проходять до парламенту, пов'язана з Євромайданом.

На його думку, майбутній склад парламенту набагато менше залежатиме від олігархів, хоча "певна нестабільність" виходитиме від депутатів-мажоритарників.

Керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов констатував, що громадські "діячі, журналісти виконують роль "вишеньки на торті", а сам торт приготований за невдалим рецептом, із протухлих продуктів".

"Система залишається колишньою. Зроблено позитивний крок у бік запрошення популярних, яскравих фігур громадських діячів, активістів, але ось такий сплав "аферистів та активістів" відіграє роль димової завіси того, що система, на жаль, не змінилася", - зазначив він.

Водночас, на його думку, "принципово змінюється політична конфігурація", оскільки партії "Блок Петра Порошенка" та ВО "Батьківщина" не вдалося домовитися з "Народним фронтом", через що ці політичні сили стають конкурентами на цих виборах і в надалі - у складі нового парламенту.

"Це означає, що в перспективі отримуємо досить жорстку політичну конкуренцію. Тобто, опозиція визріває вже сьогодні", - вважає політолог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА