12:46 16.09.2014

Фюле: Рішення відкласти застосування торговельної частини асоціацію з Україною було ухвалено на прохання Києва

2 хв читати
Фюле: Рішення відкласти застосування торговельної частини асоціацію з Україною було ухвалено на прохання Києва

Рішення відкласти застосування торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС до кінця 2015 року продиктоване складною ситуацією, в якій опинилася економіка України, заявляє комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Було українське прохання відкласти тимчасове застосування торговельної частини Угоди про асоціацію", - сказав Ш.Фюле у вівторок, виступаючи в Європарламенті.

Він наголосив, що українська сторона, відчуваючи проблеми у зв'язку з подіями на сході країни, а також у зв'язку з незаконною анексією Криму, висловила бажання отримати більше часу для того, щоб підготуватися до застосування тарифів, які були погоджені під час підготовки Угоди про асоціацію.

Ш.Фюле також наголосив, що головне досягнення - збереження незмінним тексту Угоди про асоціацію, підписаного 27 червня цього року. "У нас зараз буде ратифікація. У нас буде тимчасове застосування політичної частини, у нас буде продовження реформ", - сказав комісар.

Він зазначив, що питання про проведення необхідних реформ, зокрема, обговорювалося під час зустрічей у суботу, 13 вересня, між президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, президентом України Петром Порошенком прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Як повідомлялося, у понеділок президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Заплановано, що Верховна Рада та Європейський парламент синхронно ратифікують Угоду про асоціацію Україна-ЄС 16 вересня.

Водночас Україна і ЄС домовилися на рік відкласти застосування Угоди про асоціацію в частині функціонування зони вільної торгівлі - до 31 грудня 2015 року. У цей же період діятимуть односторонні преференційні заходів, які ЄС вже застосовує стосовно України, а також продовжує діяти преференційний режим торгівлі між РФ і Україною в рамках зони вільної торгівлі СНД.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА