16:43 13.11.2014

ЄС спирається в оцінці ситуації на сході України на інформацію ОБСЄ та НАТО, заявляють у Брюсселі

1 хв читати
ЄС спирається в оцінці ситуації на сході України на інформацію ОБСЄ та НАТО, заявляють у Брюсселі

Європейський Союз отримує відомості про те, що відбувається в Східній Україні, з різних джерел, зокрема від ОБСЄ, яка робить регулярні доповіді, заявила офіційний представник голови дипломатії ЄС Федеріки Могеріні Майя Косьянчич на брифінгу в Брюсселі в четвер.

"Міністри закордонних справ (ЄС) обговорять останній розвиток обстановки і відповідь Європейського Союзу на (українську) кризу в понеділок", - сказала прес-секретар, нагадавши про заяву Ф.Могеріні від 9 листопада, в якій вона висловила стурбованість Євросоюзу повідомленнями про переміщення на сході України важкої військової техніки.

"Ми направили заклик Росії, щоб вона виконувала свої зобов'язання, уникаючи переміщення інших військ та озброєнь зі своєї території в Україну", - зазначила М.Косьянчич.

Серед джерел інформації прес-секретар назвала також делегацію ЄС в Україні та НАТО. Цю інформацію, за її словами, обробляють та оцінюють, щоб "визначити правильну відповідь" Євросоюзу.

М.Косьянчич ухилилася від прямих відповідей про можливі санкції, які може обговорювати 17 листопада Рада міністрів ЄС із закордонних справ, сказавши, що ЄС на дії на сході України "відповідав по-різному, зокрема обмежувальними заходами".

"Ми очікуємо дебатів міністрів закордонних справ про те, що відбулося в розвитку обстановки на місцях, і про відповідь, яку дасть союз", - зазначила М.Косьянчич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА