16:43 28.01.2015

Порошенко дав згоду на відновлення Воробйова на посаді першого заступник начальника Генштабу

2 хв читати
Порошенко дав згоду на відновлення Воробйова на посаді першого заступник начальника Генштабу

Президент України Петро Порошенко погодив відновлення колишнього командувача сухопутними військами Геннадія Воробйова на посаді першого заступника начальника Генерального штабу України Збройних сил України, повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідне узгодження кандидатури глава держави підписав під час зустрічі з начальником Генштабу, генерал-полковником Віктором Муженком, самим Геннадієм Воробйовим і секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим", - зазначено в повідомленні в середу.

П. Порошенко нагадав, що у вівторок Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про очищення влади", звільнивши від люстрації осіб вищого офіцерського складу.

"Учора ВР за моїм наполяганням ухвалила зміни до закону про люстрацію, які дають змогу повернути на фронт, у Збройні сили досвідчених, патріотичних і професійних військових. Щоб боротися за мир, нам треба мати сильну армію", - сказав глава держави, наголосивши, що в середу ці зміни мають надійти йому на підпис.

Він повідомив, що своїм підписом висловлює цілковиту підтримку рекомендації начальника Генштабу Віктора Муженка.

"Прошу негайно стати до виконання обов'язків. Сподіваємося, що Ваші знання, уміння й досвід ще послужать Україні", - заявив П. Порошенко, звертаючись до Геннадія Воробйова.

Учасники зустрічі обговорили ситуацію на фронті й низку заходів, спрямованих на зміцнення оборони, зокрема в районі Дебальцевого.

Президент наголосив, що, за оперативною інформацією, ситуація стабільно напружена, українські військовослужбовці "міцно тримають оборону і забезпечують захист певних рубежів".

Генерал-полковник Геннадій Воробйов під час перебування на посаді першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил України особисто керував проведенням антитерористичної операції. За часів президента Януковича відмовився виконувати його наказ про застосування сили до активістів Майдану. Згодом потрапив під люстрацію як чиновник часів правління колишнього президента. Був звільнений з посади наказом Міністра оборони від 25 жовтня 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА