17:50 28.01.2015

Порошенко і глава Мінфіну США обговорили двосторонню співпрацю у фінансово-економічній сфері

2 хв читати
Порошенко і глава Мінфіну США обговорили двосторонню співпрацю у фінансово-економічній сфері

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із Міністром фінансів США Джейкобом Лью, під час якої було обговорено питання поглиблення двосторонньої співпраці між двома державами у фінансово-економічній сфері й надання додаткової фінансової допомоги Україні з боку США.

Як повідомляє прес-служба президента України, П. Порошенко подякував міністру фінансів США за "дуже важливий візит і потужний сигнал з боку Сполучених Штатів на підтримку України в різних сферах: політичній, фінансовій і військовій".

"Я хочу подякувати США за додаткові два мільярди доларів фінансових гарантій, які дадуть змогу нам значно зміцнити фінансову стабільність", - заявив президент.

П. Порошенко наголосив на важливості співпраці у рамках Міжнародного валютного фонду щодо розширення співпраці між Україною та цією організацією.

"Ця співпраця є не просто прямою фінансовою допомогою, а швидше "фінансовою подушкою" для проведення глибинних реформ в Україні, які є критично необхідними і активно впроваджуються", - наголосив глава держави.

Міністр фінансів США висловив співчуття президентові України й усьому українському народу у зв'язку з трагедіями останніх днів в Донбасі й наголосив на солідарності американців з українцями в ці важкі дні.

"Ми бачимо, наскільки складні завдання стоять перед Україною у реформуванні країни, але ми заохочуємо продовжувати цей шлях. Ми тісно співпрацюємо з Міжнародним валютним фондом, розуміючи, що вам доводиться розв’язувати подвійну задачу: впровадження реформ і гарантування безпеки ", - наголосив Дж.Лью.

Міністр фінансів США також висловився за міцну Трансатлантичну солідарність з Україною, повідомивши, що Сполучені Штати працюють у тісній координації з Європейським Союзом для підтримки України й політики щодо Росії для посилення дипломатичних можливостей урегулювання ситуації на Донбасі.

Президент України повідомив, що зусилля української влади зосереджені на відновленні макроекономічної стабільності й довіри до банківського сектора. Він також повідомив міністру фінансів США про перебіг реформ, зокрема дерегуляцію, реформу правоохоронної та судової сфер, а також антикорупційну політику. Триває конкурс на посаду директора Антикорупційного бюро, який уже викликав інтерес з боку кількох десятків авторитетних фахівців-претендентів як з України, так і з інших країн світу, зокрема США, зазначив П. Порошенко.

Президент подякував США за підтримку зусиль України в поверненні активів, вкрадених представниками колишнього режиму. Це, на думку П. Порошенка, не лише допоможе в подоланні корупції, а й стане жорстким превентивним заходом.

Співрозмовники обговорили також довгострокові інструменти розвитку української економіки, зокрема технічну співпрацю між Україною та США, експертну підтримку США у сфері бюджетного планування, державних закупівель та інші сфери державної політики.

Також П. Порошенко повідомив, що очікує участі США в донорській конференції, запланованій на квітень цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА