17:56 11.03.2016

Абромавичус повернувся на роботу й очікує рішення ВР

2 хв читати
Абромавичус повернувся на роботу й очікує рішення ВР

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, який 3 лютого заявив про рішення піти у відставку, 10 березня повернувся до виконання своїх обов'язків у зв'язку із закінченням терміну відпустки, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар міністр Олег Шиманський.

"Позиція А.Абромавичуса не змінилася - він очікує формального затвердження своєї відставки", - сказав прес-секретар.

"Довгожителем" у нинішньому Кабміні, серед тих, що подали у відставку, є міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі - він заявив про це 2 липня 2015 року, пояснивши своє рішення втратою підтримки "Блоку Петра Порошенка" та спробою підштовхнути ухвалення законів про медичну реформу. Питання про відставку навіть виносили на голосування в парламенті, проте воно не набрало необхідної кількості голосів.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив про рішення піти з посади та повернутися в бізнес 11 грудня 2015 року, назвавши серед головних причин свого відходу нереформовану бюрократичну систему та низькі зарплати у членів своєї команди.

Слідом за главою Мінінфраструктури про своє рішення піти у відставку 3 лютого заявив і А.Абромавичус. На відміну від колег, він публічно назвав причиною такого рішення відсутність підтримки та активну протидію проведенню його командою реформ, звинувативши народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка в блокуванні роботи відомства.

Наступного дня А.Пивоварський та О.Квіташвілі разом з іншими міністрами, що раніше подали у відставку, заявили, що готові залишитися у разі створення їм нормальних умов для роботи. Проте А.Абромавичус відмовився змінювати своє рішення, і нині його звинувачення розслідує Національне антикорупційне бюро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА