11:34 29.03.2016

Фірсов назвав політичною помстою припинення його депутатських повноважень

2 хв читати
Фірсов назвав політичною помстою припинення його депутатських повноважень

Колишній народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Єгор Фірсов, повноваження якого достроково припинила Центральна виборча комісія (ЦВК) за рішенням з'їзду партії, вважає, що постраждав через свою боротьбу з корупціонерами.

"Я безкомпромісно боровся з усілякими Кононенками, Березенками і Грановськими (члени фракції "Блок Петра Порошенка Ігор Кононенко, Сергій Береєзенко і Олександр Грановський - ІФ) і тому стосовно мене це політична помста", - заявив Є. Фірсов з трибуни Верховної Ради у вівторок у Києві.

Він зазначив, що рішення з'їзду БПП є "абсолютно абсурдним", як і рішення членів ЦВК, повноваження багатьох з яких закінчилися.

За словами Є. Фірсова, ця ситуація показала відсутність у країні справжніх політпартій, замість яких створені політичні бандформування, єдина мета яких досягти влади, щоб грабувати країну, домогтися преференцій для придворних бізнесменів і забезпечити контроль над правоохоронними органами і фінансовими потоками".

Колишній нардеп вважає, що такий "відступ від принципів демократії парламентаризму – це відкат від політики європейської інтеграції".

Як повідомлялося, 25 березня партійний з'їзд "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" ухвалив рішення про дострокове припинення депутатських повноважень М.Томенка та Є. Фірсова, які раніше полишили лави однойменної фракції.

28 березня Центральна виборча комісія розглянула питання заміщення народних депутатів України від "Блоку Петра Порошенка" Миколи Томенка та Єгора Фірсова, повноваження яких достроково припинив з'їзд партії, і визнала обраними замість них Олександра Бригінця та Дмитра Білоцерківця.

У ЦВК зазначили, що 26 березня до комісії надійшли рішення з'їзду БПП від 25 березня про дострокове припинення повноважень депутатів, а 28 березня з апарату Верховної Ради надійшли належним чином завірені копії заяв М.Томенка і Є. Фірсова про їхній вихід зі складу фракції "Блок Петра Порошенка".

Розглянувши зазначені документи, ЦВК встановила, що згідно з пунктом 6 частини 2 статті 81 Конституції України повноваження народного депутата припиняються достроково у разі невходження його до складу депутатської фракції політичної партії або виходу зі складу фракції партії, за списками якої він був обраний.

29 березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман офіційно оголосив про дострокове припинення депутатських повноважень Єгора Фірсова та Миколи Томенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА