13:52 15.07.2016

Україна розуміє і поділяє біль Франції, оскільки сама вже два роки страждає від тероризму – Фріз

2 хв читати

Народні депутати фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, Ірина Фріз, Олег Барна і Юлій Мамчур у п'ятницю відвідали посольство Франції в Україні, щоб висловити свої співчуття народу Франції з приводу терористичного акту в Ніцці, повідомляється на офіційному сайті партії.

"Всі ми відчуваємо великий біль через жахливу трагедію, що сталася 14 липня на Англійській набережній в Ніцці. Ми - разом з народом Франції і вже отримали повідомлення від посольства України, що серед загиблих є один українець. Наші громадяни разом загинули, і це була атака проти усього цивілізованого світу. Наш біль дуже сильний і ми співчуваємо народу Франції. Ми - разом з французьким народом і маємо бути ближчими один до одного, щоб тримати фронт проти варварства", - заявив О. Гончаренко.

"Коли сьогодні вночі з'явилися перші повідомлення про теракт у Ніцці, першим відчуттям був жах. Таке безумство неможливо передбачити. Україна, як ніхто, розуміє і поділяє біль Франції тому, що ми страждаємо від головного міжнародного терориста - Російської Федерації - вже два роки поспіль. Я вважаю, що той зухвалий теракт, який відбувся вночі під час святкування національного свята Франції в Ніцці, є яскравим показником того, що цивілізований світ має готуватися до будь-яких зухвалих проявів тероризму", - заявила І. Фриз.

Як повідомлялося, в четвер увечері вантажівка в'їхала у натовп людей на Англійській набережній Ніцци, які святкували національне свято Франції - День узяття Бастилії. Після цього його водій відкрив стрілянину. За останніми даними, загинули 84 людини, зокрема один громадянин України, ще 18 постраждалих перебувають у критичному стані. Водій вантажівки - 31-річний виходець з Тунісу, громадянин Франції, застрелений поліцейськими.

Президент Франції Франсуа Олланд назвав трагедію в Ніцці терактом.

Українці приносять у п'ятницю квіти до будівлі посольства Франції в Україні в пам'ять про загиблих у результаті теракту. Серед тих, хто прийшов висловити свої співчуття, були народні депутати, прем'єр Володимир Гройсман, члени уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА