15:05 23.09.2016

Представники "ДНР"/"ЛНР" записують у список на обмін усіх кого заманеться, його потрібно аналізувати – Кучма

2 хв читати
Представники "ДНР"/"ЛНР" записують у список на обмін усіх кого заманеться, його потрібно аналізувати – Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма зазначає, що необхідно проаналізувати список осіб, яких хочуть обміняти у так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Треба розібратися передусім з тим "списком 600", тому що попередній аналіз показує, що там і вбивці, і кого там тільки немає. І взагалі не мають жодного стосунку до цієї зони. Вони всіх підряд записують, представників всієї України, так сказати. Потрібен аналіз", - сказав він журналістам у п'ятницю в Дніпропетровську після вручення стипендій Президентського фонду Л. Кучми "Україна" студентам Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара.

Л. Кучма зазначив, що українська сторона дійсно готова йти назустріч, але "якщо сьогодні звучить, що завтра буде обмін, то це не так".

Раніше в п'ятницю глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що спецслужба встановлює процесуальний статус кожного з 618 осіб, зазначених у списку, переданому українській стороні від представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" щодо переговорів з обміну за формулою "на 47 618", він пояснив: "Нам дали список тих людей, які, як вони вважають, перебувають у нас, під нашим контролем, назвемо це так. Тому Служба зараз проводить величезну роботу зі встановлення процесуального статусу кожного з тих, хто значиться в цьому списку".

За словами В. Грицака, в цьому списку можуть бути люди, що перебувають під слідством, ті, хто числиться за судом і суд розглядає справу по суті, і ті, хто вже відбуває покарання, хтось міг отримати умовний термін і вже перебуває на волі.

Окрім встановлення процесуального статусу, за його словами, СБУ встановлює й місцезнаходження цих людей.

21 вересня повноважний представник РФ у Тристоронній контактній групі з врегулюванню ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що у відповідності з формулою Мінських угод "всіх на всіх" необхідно звільнити 618 осіб, утримуваних українською стороною, і 47 – Донецьком і Луганськом.

22 вересня керівник робочої групи з обміну військовополонених "ЛНР" Ольга Кобцева повідомила, що представники самопроголошених Луганської та Донецької народних республік досягли угоди щодо обміну полоненими за формулою "всіх на всіх" (618 на 47): "Україні передаємо 47 осіб, а натомість отримуємо 618 осіб".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА