14:56 31.10.2016

Екс-суддя Царевич у 2016 році придбала автомобіль за 432 тис. грн

2 хв читати
Екс-суддя Царевич у 2016 році придбала автомобіль за 432 тис. грн

Звільнена указом президента суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич у своїй електронній декларації за 2015 рік вказала лише 176 тис. 989 грн зарплати і службову квартиру в Києві площею 63,34 кв. м, що належить Дніпровській районній державній адміністрації.

При цьому в поданій нею також декларації за 2016 рік власником цієї квартири зазначена "третя особа".

Згідно з іншою декларацією, О. Царевич 23 вересня 2016 року придбала за 432 тис. грн автомобіль КІА RIO 2016 року випуску.

В цьому році екс-суддя отримала 141 338 тис. грн зарплати.

1 вересня 2016 року вона отримала позику у розмірі 400 тис. грн від громадянина України Радомира Короля.

29 серпня 2016 року у неї виникли зобов'язання за договорами страхування перед ПРАТ "Страхова компанія ПЗУ Україна" на 20 тис. грн та 1,3 тис. грн.

Як повідомлялося, 29 вересня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Печерського районного суду Києва Оксана Царевич у зв'язку з порушенням присяги.

4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва, зокрема і О. Царевич.

18 листопада 2015 року прокуратура Києва повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальних проваджень стосовно суддів Печерського райсуду Віктора Кицюка і О. Царевич, підозрюваних у злочинах проти Автомайдану.

О. Царевич підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України, а саме у винесенні завідомо неправосудних постанов про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за ст. 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

О. Царевич підозрюється у неправомірному переслідування учасників автопробігу в Межигір'ї – активістів Євромайдану взимку 2014 року.

30 вересня О. Царевич оскаржила своє звільнення президентом у Вищому адміністративному суді України. 5 жовтня стало відомо, що вона відкликала свій позов з ВАСУ. Водночас у провадженні ВАСУ є дві позовні заяви від О. Царевич – обидві до Вищої ради юстиції. О. Царевич просить суд визнати незаконними рішення ВРЮ, прийняті стосовно неї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА