15:17 25.11.2016

Перенесення судового засідання з відео-допитом Януковича дає Києву виграти час - політолог

2 хв читати

Перенесення судового засідання на 28 листопада у справі про обвинувачення 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" у вбивствах активістів Євромайдану, на якому мають допитати як свідка у режимі відеоконференції екс-президента України Віктора Януковича, – це виграш часу для української сторони, вважає політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Перенесення судового засідання – це виграш у часі для нашого боку, тому що, по-перше, це зриває прес-конференцію, яку Янукович мав давати після судового засідання і другий момент - це надає можливість Генпрокуратурі і слідству висунути звинувачення, зокрема і Януковичу, щоб у подальшому він виступав вже не як свідок, а як підозрюваний", - сказав В. Карасьов вукоментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Він також не виключив, що ситуація з блокуванням доставки обвинувачених "беркутівців" до суду може повторитися. "Я не виключаю, якщо слідчі дії не будуть завершені, така ситуація може повторитися, але постійно блокувати - це загрожує втратою особи в тому, що Україна постійно зриває судовий процес, а значить, боїться правди", - зазначив політолог.

На його думку, актуальність сьогоднішньої прес-конференції В. Януковича втрачена через перенесення сьогоднішнього засідання. "Сьогоднішня прес-конференція втрачає медіа привабливість і сенсаційність, знижує медійний вплив на ситуацію навколо Януковича, третьої річниці Майдану і цього судового засідання", - додав В. Карасьов.

Як повідомлялося, 25 листопада суддя Святошинського районного суду м. Києва переніс засідання зі скайп-допитом у режимі відеоконференції екс-президента України Віктора Януковича як свідка у справі про обвинувачення 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" у вбивствах активістів Майдану на 13:00 за київським часом 28 листопада 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА