12:45 29.11.2016

Російський проект дорожньої карти щодо Донбасу не прийнятний для України, якщо там збережеться пункт про скасування АТО

1 хв читати
Російський проект дорожньої карти щодо Донбасу не прийнятний для України, якщо там збережеться пункт про скасування АТО

Проект дорожньої карти, підготовлений Російською Федерацією, не прийнятний для України, якщо там збережеться пункт про скасування антитерористичної операції на Донбасі, заявляє представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська.

"Я думаю, основні розбіжності стосуються заходів безпеки. Тому що дорожньою картою, яка оприлюднена на початку цього року, в різних форматах Росія передбачала можливість скасування антитерористичної операції пунктом 1 дорожньої карти", - сказала О.Айвазовська журналістам у вівторок у Києві.

"Тому ми не можемо говорити, що це є прийнятним для української сторони, якщо цей пункт залишався пропозицією до документа", - зазначила вона.

О.Айвазовська нагадала, що українська сторона має власний проект "дорожньої карти", і зазначила, що основні розбіжності сторін стосуються заходів безпеки.

Як повідомлялося, зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" відбудеться в Мінську 29 листопада. Очікується, що участь в ній візьмуть український міністр закордонних справ Павло Клімкін, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, його французький колега Жан-Марк Еро і керівник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що на зустрічі глав МЗС має намір представити український варіант "дорожньої карти" щодо врегулювання ситуації на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА