16:29 27.03.2017

Реалізацію виборчих прав переселенців необхідно врегулювати якнайшвидше – С. Тарута

2 хв читати
Реалізацію виборчих прав переселенців необхідно врегулювати якнайшвидше – С. Тарута

Народний депутат України (позафракційний), колишній голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута відзначає необхідність правового врегулювання реалізації виборчих прав переселенців і трудових мігрантів. З цією метою він виступив співавтором відповідного законопроекту, який найближчим часом буде зареєстровано у Верховній Раді.

У понеділок на прес-конференції на тему: "Громадські організації розпочинають інформаційну кампанію на підтримку законопроекту щодо виборчих прав переселенців і трудових мігрантів" парламентарій нагадав, що в 2015 році аналогічний закон не був ухвалений Верховною Радою.

"Тоді ми разом з громадськими активістами намагалися проштовхнути такий законопроект із допомогою громадських заходів. Ми намагалися зробити все, щоб влада дослухалася до голосу розуму. Лише невелика частина українського політикуму усвідомлювала глибину проблеми. Інша ж частина депутатського корпусу, представлена, насамперед, провладними фракціями, не дала ходу такій ініціативі, не дала можливості вимушеним переселенцям реалізувати своє право голосу на виборах. Тоді було багато дискусій, але в кінцевому підсумку законопроект був відправлений на доопрацювання і до прийняття справа не дійшла", – зазначив С. Тарута.

За його словами, важливість цієї тематики наскільки висока, що об'єднала представників різних політичних партій і громадянського суспільства.

"Зараз ми робимо нову спробу дозволити переселенцям реалізувати своє виборче право. Ми об'єднали всі ініціативи в один законопроект. Кожен з нас (співавторів законопроекту – ІФ) працюватиме з депутатами, щоб законопроект був ухвалений", – додав С. Тарута.

Метою законопроекту є забезпечення можливості внутрішньо переміщеним особам реалізувати свої виборчі права на місцевих виборах, спрощення процедури голосування на виборах президента і парламенту, а також на референдумах. Крім того, передбачається можливість зміни виборчої адреси громадянами всередині країни (за новим місцем проживання). Це надасть можливість не лише захистити виборче право громадян, але і посилить інтеграцію внутрішньо переміщених осіб.

Народний депутат нагадав, що є ініціатором створення МФО "Парламентська платформа майбутнього Донбасу", до якої входять депутати практично всіх парламентських фракцій. Більшість з них підтримує цей законопроект.

За його словами, окрім реалізації права вибору, потрібно максимально спростити процедуру перетину цивільним населенням лінії розмежування на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА