11:53 21.05.2017

Порошенко підпише закон про заборону "георгіївських стрічок", як тільки він надійде з ВР

2 хв читати
Порошенко підпише закон про заборону "георгіївських стрічок", як тільки він надійде з ВР

Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише ухвалений Верховною Радою закон, що забороняє виготовлення і публічне використання "георгіївської" стрічки і вводить за це адміністративну відповідальність, як тільки його передадуть йому на підпис.

"Закон про заборону "георгіївських стрічок" я теж підпишу, як тільки він надійде з Верховної Ради", - сказав президент під час заходів із нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" (Київська обл.) у неділю.

За словами П.Порошенка, ці стрічки є символом нинішньої агресії РФ проти українців, яка щодня вбиває українців на сході країни.

"Ці ("георгіївські стрічки"- ІФ) не символіка Другої світової, це символіка агресії проти України 2014-17 рр. Адже обвішані цими стрічками бойовики вбивають наших воїнів щодня і щоночі, і просто зараз, доки ми тут, вони теж ціляться в українських вояків", - сказав президент, додавши, що Росія своїми діями проти України сама поставила цю стрічку поза законом.

За словами П.Порошенка, "комуністичним ідолам немає і не буде місця в нашій країні".

"До речі, і без підконтрольних КДБ-ФСБ соціальних мереж мій український народ теж здатний прожити", - додав глава Української держави.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 травня ухвалила закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки".

Відповідно до закону, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки або її зображення тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, які містять її зображення.

Якщо ці дії здійснені повторно протягом року після притягнення до адміністративної відповідальності, то вони тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на термін до 15 діб із конфіскацією георгіївської стрічки, або предмета, який містить її зображення.

За словами автора ухвалених змін, народного депутата фракція "Народний фронт" Антона Геращенка, "так звана георгіївська (гвардійська) стрічка вже давно є символом російської агресії". Він зазначив, що георгіївська стрічка використовується російською стороною, "щоб розколювати українську націю, український народ".

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян нині становить 17 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА