14:07 22.06.2017

Завершити узгодження списку полонених і розпочати процес обміну заплановано до 5 липня

2 хв читати
Завершити узгодження списку полонених і розпочати процес обміну заплановано до 5 липня

Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма заявляє, що під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 21 липня було досягнуто домовленість завершити узгодження списку полонених і розпочати процес обміну до наступного засідання ТКГ 5 липня.

"До кінця не погодили, є ще розбіжності за списком, але процес верифікації завершено, всі з цим погодилися, а ви знаєте, що раніше та сторона з цим не погоджувалася. Але є розбіжності в списках, розбіжності в 5-6 осіб, але навіть за таких маленьких розбіжностей у нас з української сторони ніяких проблем, у них на 15 осіб більше в їхньому списку, що ми їх утримуємо", - сказав Л.Кучма журналістам у четвер у Києві.

Він зазначив, що наступне засідання ТКГ відбудеться 5 липня. "Домовилися, що на наступній зустрічі, яка буде 5 числа, до 5 числа ми ці проблеми вирішимо (із погодження списку полонених - ІФ) і маємо розпочати процес обміну", - сказав Л.Кучма.

Другий президент також уточнив, що були узгоджені питання щодо зон відведення озброєнь.

"Знову домовилися, що стосовно Станиці Луганської за наступні сім днів ми вирішимо цю проблему. Стратегічно там немає ніякої проблеми, але ви знаєте, що кожна сторона шукає якісь зачіпки, щоб затягнути цей процес. Далі також домовилися, що повинні бути ще три пункту. Будемо сподівався, що будуть якісь просування", - додав Л.Кучма.

Як повідомлялося, в середу Спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік висловив задоволення роботою ТКГ із верифікації списку полонених на Донбасі. За його словами, підгрупа з гуманітарних питань відзначила важливу роботу, яка була зроблена з моменту попередньої зустрічі, зокрема, були проведені додаткові опитування з приводу волевиявлення осіб, які після звільнення хотіли б залишитися на території, де вони перебували під час ув'язнення.

Спецпредставник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук заявив, що учасники переговорів ТКГ завершили верифікацію списків утримуваних осіб у зоні конфлікту на Донбасі. Зокрема, за його словами, було вирішено питання людей, за якими була заявка на звільнення, які не захотіли повертатися на непідконтрольну українській владі територію. "Ми їх маємо вилучити зі списку ... Це один з тих етапів, які наближають нас до виходу на фінішну пряму, коли будуть визначені списки обміну "всіх на всіх", і природно, дати такого обміну", - сказав В.Медведчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА