13:35 18.07.2017

Заявами про створення "Малоросії" Росія намагається нав'язати Україні свій план - Сироїд

2 хв читати
Заявами про створення "Малоросії" Росія намагається нав'язати Україні свій план - Сироїд

Заявами лідера так званої ДНР Олександра Захарченка про створення "Малоросії" Росія намагається нав'язати Україні свій план і можливий формат подальших подій, вважає заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

"Це не вперше, коли Росія залучає цих рупорів... Росія використовує те, що ми не маємо своєї позиції. Значить, нам її нав'язують, і тепер ми вимушені виправдовуватися. Зрозуміло, що це не позиція Захарченка", - сказала О.Сироїд агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, Росія через "своїх маріонеток" озвучує можливий формат подальших подій. Проте, як зазначила О.Сироїд, Україна повинна мати свій план.

"Потрібно мати свій план і спершу його потрібно озвучити. Але, на жаль, те, що я побачила в Інтернеті, - проект так званого закону про реінтеграцію схожий на заяви Захарченка. Там абсолютно немає сенсу, там немає спільної мети, і це також знецінює державність, знецінює армію", - зазначила вона.

Віце-спікер парламенту наголосила, що Україна має визнати окупацію своїх територій і визначити, що для України важливе. "Потрібно визначити, що важливо для нас. Для нас важливо вижити, але вижити не в конфлікті із Захарченком, а вижити в протистоянні з Росією. А для цього нам потрібно чітко усвідомлювати реальність, розуміти, що у нас 6 тис. км загрози, розуміти, що Росія нікуди не подінеться, що потрібно визнавати наслідки окупації, що потрібно посилювати армію", - зазначила О.Сироїд.

Відповідаючи на запитання про те, чи позначаться заяви О.Захарченка на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську, О.Сироїд зазначила, що і Мінськ, і заяви О.Захарченка - це частини російської п'єси". "Як це вплине на події, що відбуваються? Так, як цього захоче Росія", - сказала вона.

Раніше цього дня О.Захарченко заявив про заснування нової держави Малоросія. За його словами, столицею Малоросії стає місто Донецьк, а місто Київ залишається історико-культурним центром без статусу столичного міста. Державним прапором Малоросії оголошено прапор Богдана Хмельницького.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА