14:35 02.10.2017

ВР розгляне питання призначення нового складу ЦВК наступного пленарного тижня, - Парубій

2 хв читати
ВР розгляне питання призначення нового складу ЦВК наступного пленарного тижня, - Парубій

Новий склад Центральної виборчої комісії Верховна Рада зможе розглянути наступного пленарного тижня в четвер, 19 жовтня, прогнозує голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Цього тижня це неможливо, але наступного тижня в четвер я прогнозую з високою ймовірністю, що ми це питання розглянемо і винесемо на засідання Верховної Ради", - сказав А.Парубій на брифінгу в Києві в понеділок.

За його словами, наступним питанням щодо прерогатив є питання про формування Рахункової палати і потім обрання уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

"За прерогативами я назвав би Рахункову палату й уповноваженого з прав людину", - відмітив спікер.

А.Парубій також наголосив, що ці кадрові питання потребують багато часу, і тому Верховна Рада розглядатиме їх поетапно.

Як повідомлялося, президент України вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Відповідний документ №4790 оприлюднений на парламентському порталі 3 липня 2016 року. Він також вніс проект постанови про звільнення 12 членів ЦВК, зокрема голови Михайла Охендовського.

3 жовтня 2016 року голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив про намір звернутися до президента Петра Порошенка з пропозицією повторно внести подання про призначення членів Центральної виборчої комісії. 25 листопада спікер парламенту заявив, що президент готовий у разі необхідності змінити запропонованих кандидатів у нову складі ЦВК.

Як відомо, у 12 із 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обв’язки на підставі змін до закону України "Про Центральну виборчу комісію", які були внесені в березні 2014 року для забезпечення безперервності виборчого процесу під час президентської виборчої кампанії.

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування стосовно голови Рахункової палати України Романа Магути та одного з членів Рахункової палати. 13 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт щодо глави та співробітника Рахункової палати. 4 квітня Верховна Рада розпочала розгляд питання про призначення нових членів Рахункової палати.

За словами А.Парубія, парламентський комітет із бюджету пропонує 29 кандидатів до складу палати. Верховна Рада має обрати 9 членів Рахункової палати. Глава представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі закликає Верховну Раду якомога швидше обрати новий склад Рахункової палати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА