08:48 18.10.2017

Угорщина спрямовує багато ресурсів для поширення неправдивої інформації щодо закону про освіту

2 хв читати
Угорщина спрямовує багато ресурсів для поширення неправдивої інформації щодо закону про освіту

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що Угорщина спрямовує значні сили і ресурси для поширення неправдивої інформації про плани України щодо імплементації статті про мову навчання в законі "Про освіту".
"Зараз ми знаходимося в ситуації, коли Угорщина спрямовує значні сили і ресурси для поширення неправдивої інформації про плани України щодо імплементації статті 7 (про мову навчання - ІФ). Я розумію, що у них вибори, і, фактично, вони ведуть на наших територіях передвиборчу кампанію, адже українці, які належать до угорської меншини, голосують на їх виборах ", - наводить прес-служба відомства слова міністра на зустрічі з послом Естонії в Україні Гертом Антсом.
При цьому Л.Гриневич зазначила, що ці політичні мотиви не повинні перекреслити педагогічних цілей, а саме необхідність поліпшення якості освіти та вивчення державної мови в школах національних меншин.
За словами міністра, в Естонії, яка нині головує в Раді Європейського Союзу, діє схожа система вивчення державної та мов нацменшин.
"Для нас важливо провести консультації з вами як з країною, яка має схожу систему застосування державної мови в школах з мовою навчання національних меншин, яку пропонуємо і ми. Для нас надзвичайно важливо донести нашим європейським колегам, що запропонований Україною шлях - це модель, яка вже функціонує в країнах-членах ЄС. Також ми зацікавлені у ваших рекомендаціях, якими шляхами ми можемо доступніше донести свою позицію нашим партнерам ", - сказала Л.Гриневич.
Як повідомлялося, 28 вересня набув чинності закон України "Про освіту".
Закон серед іншого визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін на двох і більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.
Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА