07:31 19.10.2017

Міграція, європейська оборона і Brexit - головні теми саміту ЄС

2 хв читати
Міграція, європейська оборона і Brexit - головні теми саміту ЄС

Проблеми міграції, будівництво європейського оборонного компонента в рамках Євросоюзу, Brexit, гострі питання у міжнародному становищі, а також перехід ЄС до цифрової економіки будуть в основі порядку денного засідання Європейської ради (саміту ЄС).
Як записано в офіційній програмі саміту, він почнеться в четвер у другій половині дня з традиційно] дискусії глав держав і урядів 28 країн-членів союзу з головою Європарламенту Антоніо Таяні.
Потім лідери ЄС обговорять зовнішні аспекти проблеми міграції з акцентом на Африку, тривожний розвиток подій навколо Північної Кореї та іранської ядерної програми, відносини ЄС з Туреччиною. У п'ятницю вони зосередяться на уточненні порядку Євроради на найближчі місяці, плани кооперації країн ЄС в галузі оборони, обговорять важкий перебіг переговорів з Великобританією про її вихід з союзу.
Переговори щодо "Brexit" між Брюсселем і Лондоном стануть у четвер увечері темою обміну думками з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, а в п'ятницю лідери 27країн, які залишаються в ЄС, зберуться окремо, щоб їх обговорити в своєму колі.
"Ми повинні зберегти єдність, яку нам вдалося зміцнити за минулий рік, - написав голова Євроради Дональд Туск в листі-запрошенні главам держав і урядів країн ЄС.
"Нам потрібна ця єдність, щоб подолати міграційну кризу, пом'якшити несправедливі аспекти глобалізації, визначити політику щодо агресивних третіх країн, обмежити збиток від Brexit, а також зберегти в ці важкі часи заснований на правилах міжнародний порядок", - заявив він.
Д.Туск не став називати згаданих ним "агресивних третіх країн", але спостерігачі в Брюсселі не виключають, що в цій частині можуть бути порушені і відносини ЄС з Росією. Окремим пунктом на порядку денному вони не значаться.
За його словами, тільки разом держави ЄС можуть подолати складні проблеми сучасності, і зберегти європейську єдність - це їх найбільша сила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА