17:44 07.11.2017

Саакашвілі отримав від міграційної служби документ, що підтверджує легальність його перебування в Україні

2 хв читати
Саакашвілі отримав від міграційної служби документ, що підтверджує легальність його перебування в Україні

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявляє, що отримав від Державної міграційної служби України документ, який підтверджує легальність його перебування на території України.

"Сьогодні нарешті отримав від міграційної служби документ, який засвідчує, що я перебуваю на території України легально", - написав політик на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок, оприлюднивши фотокопію документа.

При цьому М.Саакашвілі наголосив, що не задовольниться отриманням лише цього документа і має намір через суд домагатися відновлення його українського громадянства.

Як повідомлялося, в липні президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі, який на той час перебував за кордоном, українського громадянства.

10 вересня М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні прибічників, які фактично прорвали кордон.

Наприкінці вересня М.Саакашвілі отримав відповідь на свій запит від Адміністрації президента щодо документів про припинення його громадянства України - в АП просили почекати до 20 робочих днів із моменту подання запиту.

24 жовтня генпрокурор України Юрій Луценко заявив про те, що Державна міграційна служба відмовила в наданні М.Саакашвілі статусу біженця і, як наслідок, тепер "відсутні будь-які спеціальні обставини", які унеможливили б його депортацію або екстрадицію.

Сам лідер "Руху нових сил" того дня заявив, що не отримував відмови ДМС у наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. При цьому він повідомив, що отримав від цієї служби документ, у якому йому рекомендують додатково особисто звернутися до підрозділу з роботи з шукачами захисту територіального органу ДМС за місцем тимчасового перебування.

ДМС заявила, що є підстави для видворення з України М.Саакашвілі, оскільки він ігнорує питання врегулювання свого правового статусу.

25 жовтня М.Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації президента України про позбавлення його громадянства та планує оскаржити це в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА